- Latince Adı: Caridina cf. spinata
- Coğrafik Kökeni: Endonezya (Sulawesi, Towuti ve Matano Gölü)
- Yaşam Alanı: Genellikle orta derinlikteki kayalık zeminde yaşamaktadırlar. Gençler sığ suda bulunur, ancak yetişkinler genellike 3-5 m derinliği tercih ederler.
- Beslenme Biçimi: Omnivor, yem konusunda diğer Sulawesi karideslerden daha az seçicidir. Pul veya spirulina içerikli tablet yemleri yiyeceklerdir. Küçük kıskaçları kesintisiz hareketler ile besin toplamaya çok zaman harcar.
- Davranış Biçimi: Barışçıl
- Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl
- Yüzme Seviyesi: Taban
- Cinsiyet Ayrımı: Dişi erkekten biraz daha büyüktür. Bunun dışında cinsiyet ayrımı yapmak zordur.
- Üreme: Diğer Sulawesi karidesleri gibi bu karidesi de beslemek ve üretmek zordur. Çok iyi dönüşümlü bir tanka ihtiyacı vardır. Yumurtalar görece büyüktür (0.70 – 0.77 mm civarında) ve dişi başına yavru sayısı oldukça düşüktür, yumurta sayısı 15-20 civarındadır. Kuluçka süresi genellikle 3 hafta sürmektedir.
- Sıcaklık: 27°C – 30°C
- En Fazla Büyüdüğü Boy: Erkek 2.5 cm, Dişi 3 cm.
- En Az Akvaryum Hacmi: 50 litre
- Su Sertliği: 2 – 8 °dH (Çok yumuşak – Orta)
- pH: 7.5 – 8.3
- Zorluk Seviyesi: 4
- Genel Yorum: Mutlaka aynı türden en az 6’lı gruplar halinde beslenmelidir, toplu halde yaşamayı seven bir türdür. Oldukça utangaç bir tür olduğu için habitatındaki gibi gölgelik saklanma alanları oluşturulmalıdır. Kayaların arasında bazı sığınaklar oluşturulması gerekir. Ceratophyllum demersum, java moss, Aegagropila linnaei (örn: Cladophora) veya Ottelia mezenterium (ve Sulawesi’den ithal diğr nadir bitkiler) gibi bitkiler akvaryumlarına eklenebilir. Her ne kadar bitkilerle dekor oluşturulabilse de kaya veya ağaç köklü bir dekor doğal ortamlarına daha yakın olacaktır. Hiç şüphesiz son derece güzel bir türdür, onların bakımı için çok özel ve çok iyi şartlara sahip olunmalıdır. Fiziksel-kimyasal parametreleri ihmal edilmemeli veya hafife alınmamalıdır.