- Latince Adı: Selenotoca multifasciata
- Coğrafik Kökeni: Sulawesi, Endonezya, batı ve doğu Avustralya ve Yeni Kaledonya.
- Yaşam Alanı: Haliçler, nehir ağızları, resifler, gelgit körfezleri ve kayalık havuzlar. Mangrov ormanlarında ve tatlı su akıntısının az olduğu bölgelerde yaşarlar. Gençler sıklıkla tatlı suyun bulunduğu nehir ve kollarda bulunurlar.
- Beslenme Biçimi: Hem etçil Hem otçul (Omnivor). Hemen hemen her türlü yemi kabul ederler ama bitkisel ağırlıklı bir diyetle beslenmelidir. Ağzına sığacak kadar küçük boyuttaki canlı ve dondurulmuş yemleri kolaylıkla yerler. Kaliteli kuru yemler de yeterli olur, pul yemler küçük boyuttakiler için uygundur, daha büyük boyuttakilerin iştahını karşılamak için granül yemler verilebilir. Eğer yetersiz beslenirlerse çoğu kez tank arkadaşlarını ısıracaklardır. Aynı zamanda ağırlıklı olarak otçul bir tür olduğu için haşlanmış ıspanak, marul, salatalık, yumuşak su bitkileri ve yosun içerikli pul yemler düzenli olarak verilmelidir.
- Davranış Biçimi: Orta derecede agresif (bireyden bireye mizaç değişebilir.)
- Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif (bireyden bireye mizaç değişebilir.)
- Yüzme Seviyesi: Orta
- Cinsiyet Ayrımı: Dış özelliklerinden tespit edilemez.
- Üreme: Esaret altında üremesi kolay değildir, muhtemelen çevresel ve hormonsal etkilerin bir kombinasyon halinde olması gerekecektir. Muhtemelen tuzluluk oranında değişiklikler olması gerekecektir.
- Sıcaklık: 22°C – 28°C
- En Fazla Büyüdüğü Boy: 40 cm. (akvaryum ortamında genellikle daha küçük kalırlar.)
- En Az Akvaryum Hacmi: 500 litre
- Su Sertliği: 12 – 30 °dH (Sert – Çok Sert)
- pH: 7.5 – 8.5
- Zorluk Seviyesi: 4
- Tuzluluk: 1.005 – 1.026
- Genel Yorum: Kendi türüne karşı bölgeci olduğundan saldırganlığı dağıtmak ve tank arkadaşlarının sataşmasını önlemek için benzer boylarda 3 veya daha fazla balıktan oluşan gruplar halinde beslenmelidir, küçük balıkları avlayabilirler. Sert olabildiği için hassas balıklarla birlikte beslenmemelidir. Genellikle dayanıklı bir balıktır ama nitrit ve nitrata karşı oldukça hassastır. Oldukça iştahlı olduğu ve yemleri dağıtarak yediği için sık su değişimleri ve güçlü filtrasyon tavsiye edilir. Gençler tatlı suda tutulabilir ancak deniz tuzu ilavesi tavsiye edilir, yetişkinler deniz akvaryumu koşullarında veya acı suda tutulmalıdır. Doğal koşulları simüle etmek için tuz oranı çeşitli olabilir. Bol yüzme alanı sağlanmalıdır. Tek tür olarak veya benzer boyuttaki diğer acı su balıklarıyla (monolar, diğer scatlar ve okçu balıkları) tutulmalıdır. Eğer bitki kullanılacaksa bitkileri yediği için zehirli olanlardan kaçınılmalıdır. Diğer scatlar gibi dikenleri zehirli olarak kabul edilir ve acı verebilir. Dekor malzemesi olarak kütükler, kökler ve dallar kullanılabilir. Diğer scatlar gibi bu türde göz büyümesi yani ‘pop eye’ hastalığına karşı hassastır, tedavisi zor ve zaman alıcı bir hastalıktır. Yakalarken sert bir şekilde davranmak ve keskin kenarlı dekorlar hastalığa neden olabilir.